woensdag 22 februari 2017

FAST FORWARD

 
Woensdag 22 februari 2017

Voor het gemak slaan we eventjes een paar dagen om meteen verder te webloggen vanaf het moment dat we op Hobart AirPort staan te wachten op Maria en Wim. (Uiteraard staat Wim klaar met een bordje in de hand, mochten ze ons eens niet herkennnen 😉).

 
 
Zonder vertraging binnen, we hebben nog maar nét tijd om het vast te leggen.  We hebben van alles bij te praten, reiservaringen, wat gaan we allemaal samen ondernemen hier op Tasmanië, wat hebben wij allemaal al meegemaakt, hoe gaat het thuis, enz. enz. Het wachten op de bagage duurt niet lang en rond 16.30 zijn we al op weg richting Swansea. Het is stralend weer en zoals wij de afgelopen weken al hebben ervaren: na 16.00 ligt het hele leven hier bijna stil (zo lijkt het tenminste!). Er is weinig verkeer op de weg en iets na zessen zijn we al op de (eerste) plek van bestemming: Piermont!


 

 
Onderweg naar Swansea: uitzicht op Freycinet schiereiland en Schouteneiland. 

 

We hebben twee cabins/appartements naast elkaar met een balkon!
 

 
met recht een (bad)kamer met uitzicht!
 
 

Klaar om tembaar genieten van een goed diner (dat lukt) met een glaasje bier/wijn (lukt ook) een attente gastheer/ober (Ludo uit Frankrijk, ook goed gelukt) en dan besluiten we de avond op het balkon met kaas en een (klein) glaasje whiskey. We doen de lamp buiten uit en daar is de Melkweg!! Zelden zo mooi gezien en het is echt jammer, maar deze dag is op een half uurtje na voorbij. Tijd om naar bed te gaan, morgen meer, veel meer!


SWANSEA

 

Het is stralend weer, beetje winderig, maar vanuit Nederland hebben we foto's met sneeuw gekregen, dat maakt genieten nog wat gemakkelijker...
Onderweg drinken we koffie bijnThe Gateway Café in Orford, aan de A3 (7 dagen/week open)
 De meeste plaatsen waar we langs of door komen, zien eruit alsof we járen terug in de tijd zijn. Maar ondertussen: prima cappuccino, heerlijk geroosterd banana bread en wifi!

We hebben een (volgens beschrijvingen op internet is echt alles gezellig en authentiek) B&B in Swansea geboekt, het Schoutenhous,  bij zee met zicht op het Freycinet National Park. We maken kennis met Cameron die ons verwelkomt en alles laat zien (ze hebben vijf kamers), alles schoon, wel een enorm woeste vloerbedekking qua kleuren, maar daar slapen we wel doorheen. Er is een lounge om te loungen, en daar drinken we inderdaad de komende twee avonden gezellig een wijntje. Ook hier sloom internet, veel berichten die ik online wil zetten, crashen ergens onderweg in de digitale wereld en ik zie er nooit meer iets van terug. Dus een beetje backlog v.w.b. het weblog! 
Er zijn een aantal eetgelegenheden in Swansea, maar je moet erg opletten. Tussen 12.00-14.00/14.30 kan je lunchen, dus warme gerechten, daarna dineren vanaf 18.00-20.00, that's it. Regelmatig kiezen we dus voor een late warme lunch, just to be on the safe side! Een paar keer overkomt het Wim ook dat oesters als een main course, hoofdgerecht worden beschouwd. Na ze een paar keer tegelijk met b.v. de fish & chips geserveerd te krijgen, is hij nu zo getraind om bij het bestellen van oesters meteen erbij te zeggen dat hij ze als voorgerecht wil eten. Ook de mini-flesjes tabasco komen goed van pas. 

HOBART - SWANSEA

Zaterdag 11 februari 2017

 

Onze huurauto wordt rond de middag gebracht, dus hebben we tijd om over de Salamanca Market te slenteren en wat mee te maken van de eerste Regatta-dag. Nog steeds kun je opmdeze wekelijkse Market de meest originele en lekkere producten van Tasmanië kopen. Het is druk, maar de sfeer is gemoedelijk en iedereen wil wel een praatje maken, ook al sta je alleen te kijken en heb je echt geen plannen om iets te kopen!

 
Overal wordt muziek gemaakt en we kunnen niet anders dan iedereen een kleinigheid geven.

Overal stands, nationaal en internationaal, die met boten, zeilen enz. te maken hebben. Veel foodstands en demonstraties die gedurende de komende dagen gegeven zullen worden, o.a. kookwedstrijden. Op Instagram volg ik o.a. Eloïse Emmett, zij is hier later vandaag. Check haar Instagram account voor nog meer festival foto's van deze dagen in Hobart.

 

Maar, wij moeten uitchecken en verder vandaag, dus na een uurtje, terug naar het hotel, op de parkeerplaats staat al een Range Rover klaar. Yep, dat is die van/voor ons de komende drie weken. Er is nog even wat geharrewar v.w.b. het betalen van de huurkosten (credit card 'doet' het niet), maar voorbereid op alles internetbankieren we het bedrag naar de verhuurfirma. We mogen zelfs al vertrekken vóór we kunnen laten zien dat het geld van onze rekening is afgeschreven. Het is voldoende als we t.z.t. even een screenshot van onze rekening sturen waarop de transactie staat. Tja, je zit hier op een eiland, ook als is dat anderhalf keer Nederland, dus waar zou je met een (onbetaalde) huurauto naar toe moeten? Maar toch, een goede service zo.

Nu nog de bagage in de auto, de navigatie instellen op Swansea en langzaam door alle drukte hier Hobart uit zien te komen - en dat lukt hoor!

dinsdag 21 februari 2017

BRUNY ISLAND BY BUS - PART TWO

 

Op Bruny Island komt een bijzondere, witte kleine kangaroo voor en jawel, we zien er een! Ik weet nog steeds niet zeker of ze er niet een speelgoed knuffel voor gebruiken, zo schattig zag ie eruit!


 

Stop vijf: dinner bij de wijnboer. Vantevoren konden we doorgeven wat we graag wilden eten (zalm, speciale varkens saucijsjes en nog iets, maar dat zijn we kwijt). We krijgen vijf verschillende wijnen te proeven met korte, maar leuke uitleg. Bij het eten kan je een glas naar eigen smaak kiezen. Alles informeel en toch echt de moeite waard. Onze gids helpt b.v. bij het uitdelen van de bordjes en verzamelt de lege (proef)glazen. Deze wijngaard is de meest zuidelijk gelegen van/op  Tasmanië.

 

Nog een keer de benen strekken aan zee! Niemand te zien, behalve alle buspassagiers. We zijn blij dat we niet zelf met de auto hier naar toe gaan: er is één café op het eiland en qua overnachtingsmogelijkheden ⛺️ ik geloof niet dat er hotels zijn, waarschijnlijk wel mogelijkheden om een appartement of shack te huren.

 

Chocolade en fudge....

 

De laatste stop voor we weer op de ferry zijn: Whiskey en Gin tasting. Tasmanië heeft intussen zo'n 26 whiskey distilleerderijen. Is de whiskey inmaal in de vaten om op smaak en leeftijd te komen, dan maken de meesten ook nog allerlei varianten gin. De hele toer van vandaag is goed opgezet en we hebben met bijna alle anderen in de bus gezellige gesprekken gehad. 

BRUNY ISLAND BY BUS


 

 

De eerste stop (na de overtocht per ferry) Bruny Island Cheese. Ik volg ze al een tijd op Instagram, wat leuk om dan nu zelf hier 'live' te zijn en kaas te proeven! 
De bus zit voornamelijk vol met vrouwen, maar het is reuze gezellig. Onze chauffeur en gids Tim is goed op de hoogte, van geschiedenis, flora, fauna, noem het maar, hij is op de hoogte. Zijn ouders komen uit Groningen, dus basic Dutch heeft ie onder de knie.

 

Stop twee: Get Shucked Oysters, 200 meter tussen opvissen en opeten! Ook 's morgens om half 11 smaken ze....
De hebben hier zelfs een drivethrough, mocht je echt niet kunnen wachten! Wim wil dit ook graag ergens in de buurt...


 
 Stop drie: honing en mosterd. Hier let ik dus eventjes niet op en val dus echt letterlijk uit de bus, gelukkig lange broek aan (afritsbroek) en alleen wat schaafwondjes. De first aid kit kommt tevoorschijn, knie schoongemaakt, broekspijpen eraf geritst en weer verder.

 

even naar zee!

 
Stop vier: morning tea (of koffie) met scones of ijs met vers fruit bij een Berry Farm, als je wilt, mag je hier zelf bessen gaan plukken, alle variëteiten staan er, niet alles is natuurlijk tegelijkertijd rijp, maar met een beetje plannen, hebben ze altijd wel iets vormde voorbijgangers.

 
Tweede helft van de dag komt in het volgende bericht.

THE WORLD AS WE KNOW IT

 
In het Tasmanian Museum is vandaag een expositie geopend, gewijd aan de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers o.a.in samenwerking met het Nederlands Nationaal Archief, Het Scheepvaartmuseum, het Maritiem Museum Rotterdam, het Westfries Museum en de Batviawerf en verschillende musea in Australië. Als we entreekaaartjes kopen, krijgen we meteen de vraag of we bij de Nederlandse delegatie van professionals horen die ze verwachten...
Helaas, wij zijn de unprofessionals... de expositie geeft een goed beeld van hoe zwaar en moeilijk het leven aan boord was en hoe we bijna zijn vergeten hoe de wereld letterlijk in kaart gebracht moest worden.

 

 

 
In de haven van Hobart: steeds meer boten en bootjes.

 

HAIRDRESSER FOR 🚹AND 🚺

 

In afwachting van de mevrouw met de schaar, eerst een drankje (koffie of thee & koekjes) en omdat Wim nog even moet wachten, krijgt hij prachtige fotoboeken van Tasmanië om in te kijken, we moeten tenslotte de reis op dit eiland nog gaan plannen.
In de loop van de volgende berichten kunnen jullie zelf beoordelen of we er netjes geknipt bijlopen... (wij zijn héél tevreden!)