dinsdag 7 februari 2017

BIRDS OF A FEATHER

 

Bij de tourist info in Napier hebben we een excursie/safari geboekt naar een kolonie jan-van-genten op het uiterste puntje van Cape Kidnappers. We gaan met een geaircode bus (wederom warmwarm!) over de kliffen. Een groot deel van dit gebied is privé bezit, er is een lodge waar je kan overnachten, voor net iets meer dan NZ$ 1000,00 p.p.  Het schijnt dat verschillende celebs etc. hier direct per helikopter of minivliegtuig landen zodat ze kunnen genieten van én privacy én Nieuw Zeeland. Daar hebben win dan weer geen last van...

 

De gids, Pete weet alle info v.w.b. geschiedenis, flora, fauna, ontwikkeling gebied enz. prima over te brengen. Er is hier o.a. een golfbaan, zie die maar eens groen te houden! Verder schapen en koeien in bepaalde delen. Ook kan je hier speciale tochten te paard maken. Net als met onze bussafari is er maar één bedrijf dat dat mag organiseren. Onderweg stoppen we om rond te kunnen kijken (vooral naar beneden kijken) In de verte ligt                      Hawke's Bay/Napier.


 het hele gebied van Cape Kidnappers is afgezet met een hek om ongedierte buiten te houden en de dieren (vogels) die hier van nature voorkwamen een kans te geven voor herstel/hernieuwde introductie, b.v. kiwi's en een bepaalde eendensoort, de pateke/brown teal/bruine taling -  in 2010 werden er 250 ingevlogen vanaf  Christchurch. 
 
 

Ne een spectaculaire rit van ongeveer een uur, stoppen we boven op de klif. De vogels zijn niet onder de indruk van mensen, er is een lage afzetting om mensen tegen te houden (geen foto's tussen de vogels) en op dit moment zijn er veel jonge vogels te zien. De stank is net zo spectaculair - 's avonds gaan alle kleren in de was, je raakt de lucht niet kwijt, maar het hoort erbij! We krijgen koffie/thee/fris/koekjes en hebben alle tijd om te kijken en te genieten.
Je mag alleen niet te ver...
 
 



 

 

 

Onze gids gaat in september met vakantie naar Noorwegen, dus wisselen we emailadressen uit om tips door te kunnen geven.
 

2 opmerkingen: