zondag 26 februari 2017

DEVILS BY DAY

We  beginnen de dag met een bezoek aan een dieren opvangcentrum, net buiten Bicheno. Er is net een rondleiding begonnen in het nieuwe quoll-house en we sluiten meteen aan. Twee enthousiaste medewerkers die weten waar ze het over hebben, vertellen over de verschillende soorten quolls die op Tasmanië voorkomen, hoe ze in het centrum terecht kwamen en of ze nog weer in de natuur losgelaten kunnen worden. Het streven is om alle dieren weer zo op te knappen dat dat mogelijk is. Een quoll is een vleesetend buideldier ter grootte van een huiskat. Omdat ze oa aas eten en er veel dieren doodgereden worden,  worden ze regelmatig jammer genoeg zelf ook slachtoffer. 

 
Een spotted quoll.
Iedereen krijgt volop de gelegenheid de verschillende dieren te zien, vragen te stellen en foto's te maken.

 

De rondleiding gaat verder en we zien is sugar gliders, ook een buideldier dat voornamelijk (hoog) in de bomen leeft en vliezen tussen voor- en achterpoten heeft, ze kunnen wel 50 meter 'gliden' om zo te kunnen ontsnappen als ze belaagd worden. We nogen de vacht even voelen, zó zacht!


 
 
Daarna door naar buiten en we leren van alles over wombats!

 
De wallaby-bushwalk, waar je op eigen houtje kennis kan maken met deze kleine kangaroos! Van dichtbij dus!!

 Emu-schrikmomentje, hij/zij kwam verder over de schutting dan gedacht...

 
 
Voedertijd bij de TD's, werkelijk alles wordt verteld en uitgelegd, bijzonder om ze bij daglicht ook mee te maken. 
 
Voor we koffiedrinken: handenwassen!

 

Als iedereen wat langzamer zou rijden dan de toegestane snelheid, zou dat veel dierenlevens sparen. Werd ook benadrukt door de mensen hier, dit is een rescue center dat geen subsidies van de staat krijgt, bezoekers en giften houden het draaiend. Een bezoek dat dus ook nog eens een goed doel diende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten