dinsdag 21 februari 2017

BRUNY ISLAND BY BUS


 

 

De eerste stop (na de overtocht per ferry) Bruny Island Cheese. Ik volg ze al een tijd op Instagram, wat leuk om dan nu zelf hier 'live' te zijn en kaas te proeven! 
De bus zit voornamelijk vol met vrouwen, maar het is reuze gezellig. Onze chauffeur en gids Tim is goed op de hoogte, van geschiedenis, flora, fauna, noem het maar, hij is op de hoogte. Zijn ouders komen uit Groningen, dus basic Dutch heeft ie onder de knie.

 

Stop twee: Get Shucked Oysters, 200 meter tussen opvissen en opeten! Ook 's morgens om half 11 smaken ze....
De hebben hier zelfs een drivethrough, mocht je echt niet kunnen wachten! Wim wil dit ook graag ergens in de buurt...


 
 Stop drie: honing en mosterd. Hier let ik dus eventjes niet op en val dus echt letterlijk uit de bus, gelukkig lange broek aan (afritsbroek) en alleen wat schaafwondjes. De first aid kit kommt tevoorschijn, knie schoongemaakt, broekspijpen eraf geritst en weer verder.

 

even naar zee!

 
Stop vier: morning tea (of koffie) met scones of ijs met vers fruit bij een Berry Farm, als je wilt, mag je hier zelf bessen gaan plukken, alle variëteiten staan er, niet alles is natuurlijk tegelijkertijd rijp, maar met een beetje plannen, hebben ze altijd wel iets vormde voorbijgangers.

 
Tweede helft van de dag komt in het volgende bericht.

1 opmerking:

  1. Gelukkig heb je een goede verpleger bij je die na de 1e hulp voor verdere revalidatie zorgt. Maar scones en andere lekkernijen helpen ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen