dinsdag 21 februari 2017

BRUNY ISLAND BY BUS - PART TWO

 

Op Bruny Island komt een bijzondere, witte kleine kangaroo voor en jawel, we zien er een! Ik weet nog steeds niet zeker of ze er niet een speelgoed knuffel voor gebruiken, zo schattig zag ie eruit!


 

Stop vijf: dinner bij de wijnboer. Vantevoren konden we doorgeven wat we graag wilden eten (zalm, speciale varkens saucijsjes en nog iets, maar dat zijn we kwijt). We krijgen vijf verschillende wijnen te proeven met korte, maar leuke uitleg. Bij het eten kan je een glas naar eigen smaak kiezen. Alles informeel en toch echt de moeite waard. Onze gids helpt b.v. bij het uitdelen van de bordjes en verzamelt de lege (proef)glazen. Deze wijngaard is de meest zuidelijk gelegen van/op  Tasmanië.

 

Nog een keer de benen strekken aan zee! Niemand te zien, behalve alle buspassagiers. We zijn blij dat we niet zelf met de auto hier naar toe gaan: er is één café op het eiland en qua overnachtingsmogelijkheden ⛺️ ik geloof niet dat er hotels zijn, waarschijnlijk wel mogelijkheden om een appartement of shack te huren.

 

Chocolade en fudge....

 

De laatste stop voor we weer op de ferry zijn: Whiskey en Gin tasting. Tasmanië heeft intussen zo'n 26 whiskey distilleerderijen. Is de whiskey inmaal in de vaten om op smaak en leeftijd te komen, dan maken de meesten ook nog allerlei varianten gin. De hele toer van vandaag is goed opgezet en we hebben met bijna alle anderen in de bus gezellige gesprekken gehad. 

1 opmerking: