zaterdag 25 februari 2017

WINEGLASS BAY MINI CRUISE

 
Wat is een vakantie zonder aktiviteiten?! Vandaag zijn we vroeg op, maken ons eigen ontbijtje en zorgen dat we om 09.30 in Coles Bay zijn. Dat het regent is natuurlijk jammer, maar gelukkig gaat het wél door. (soms wordt vanwege  slechte weersomstandigheden/veel wind de tour gecancelled)
De boot is een catamaran, we krijgen een korte demonstratie van het gebruik van de zwemvesten (en dat ze uitgedeeld worden als het nodig is) en dat er (opblaasbare) reddingsboten zijn. Mocht je je zeeziek gaan voelen, de bemanning staat klaar om je wat te geven...(laat ik nou gewoon een reispil geslikt hebben)
Ook het advies om je altijd aan iets vast te houden als je aan boord wandelt, niet aan iemand...

 

We krijgen alle vier een prachtig plastic armbandje zodat duidelijk is dat je een Sky Lounge Passenger bent. We mogen overal, zowel onder als bovenin de boot komen. (Oranje-armbanddragers mogen niet naar boven...) al voor vertrek konden we onze koffie/thee keuze doorgeven en voor we goed en wel 'los' zijn, krijgen we ons drankje al.

Er is veel uitleg over het Freycinet schiereiland en de 
kapitein zorgt dat zowel bak- als stuurboordkijkers alles goed kunnen zien. We zien een white bellied sea eagle, een paar dolfijnen (te snel om op de foto te zetten), veel andere (zee)vogels, krijgen uitleg over de gesteenten/rotsen/strandzand, zien grotten enz. We gaan na twee uur varen & kijken voor anker in de Wineglass Bay om rustig te kunnen lunchen.

 

 
Koffie op naam!
 
De lunch komt in een Japanse bento box en werd vanochtend in de Freycinet Lodge klaargemaakt. Alle producten zijn van Tasmaanse origine, ook de drankjes (behalve de cola). Ook komen ze langs met een schaal oesters die net aan boord zijn opengemaakt. Uiteindelijk eet Wim er 20 met veel smaak op! Alle lege oester schelpen gaan overboord om weer in de natuur/het ecosysteem opgenomen te worden.
 
Wat is Wineglass Bay zonder wijnglas!

 

 

Straks meer tekst, we gaan door naar A.: diner en B.: de volgende Devils by Dark excursie

Laters allemaal 🙋🏼🙋🏻🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️

Geen opmerkingen:

Een reactie posten