woensdag 22 februari 2017

SWANSEA

 

Het is stralend weer, beetje winderig, maar vanuit Nederland hebben we foto's met sneeuw gekregen, dat maakt genieten nog wat gemakkelijker...
Onderweg drinken we koffie bijnThe Gateway Café in Orford, aan de A3 (7 dagen/week open)
 De meeste plaatsen waar we langs of door komen, zien eruit alsof we járen terug in de tijd zijn. Maar ondertussen: prima cappuccino, heerlijk geroosterd banana bread en wifi!

We hebben een (volgens beschrijvingen op internet is echt alles gezellig en authentiek) B&B in Swansea geboekt, het Schoutenhous,  bij zee met zicht op het Freycinet National Park. We maken kennis met Cameron die ons verwelkomt en alles laat zien (ze hebben vijf kamers), alles schoon, wel een enorm woeste vloerbedekking qua kleuren, maar daar slapen we wel doorheen. Er is een lounge om te loungen, en daar drinken we inderdaad de komende twee avonden gezellig een wijntje. Ook hier sloom internet, veel berichten die ik online wil zetten, crashen ergens onderweg in de digitale wereld en ik zie er nooit meer iets van terug. Dus een beetje backlog v.w.b. het weblog! 
Er zijn een aantal eetgelegenheden in Swansea, maar je moet erg opletten. Tussen 12.00-14.00/14.30 kan je lunchen, dus warme gerechten, daarna dineren vanaf 18.00-20.00, that's it. Regelmatig kiezen we dus voor een late warme lunch, just to be on the safe side! Een paar keer overkomt het Wim ook dat oesters als een main course, hoofdgerecht worden beschouwd. Na ze een paar keer tegelijk met b.v. de fish & chips geserveerd te krijgen, is hij nu zo getraind om bij het bestellen van oesters meteen erbij te zeggen dat hij ze als voorgerecht wil eten. Ook de mini-flesjes tabasco komen goed van pas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten